JÁRÓBETEG-SZAKELLÁTÁS » GYERMEK REHABILITÁCIÓ

Elérhetőség

4024 Debrecen, Ibolya u. 24
A szakrendelés a 2-es villamossal könnyen megközelíthető (a Dózsa György utcai megállóhelyig utazva). Az épület előtt parkoló van, ahol mozgássérültek számára fenntartott helyek is találhatók.
Telefon: 06-52/418-654
Fax: 06-52/534-506
E-mail: diszpecser@kenezykorhaz.hu

Vezető

Dr. Szabó Éva részlegvezető főorvos

Zavadovics Judit részlegvezető asszisztens

Bemutatkozás

A szakrendelés 0-18 éves kor közötti krónikus, összetett problémák, fejlődési zavarok diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik. Beutaló köteles szakrendelés, a probléma jellegének megfelelő szakrendelés, fekvőbeteg ellátó intézmény orvosa és házi gyermekorvos/háziorvos irányíthatja ide a családot. A beutaltak előjegyzési időpontot kapnak a probléma jellegétől függően néhány nap, maximum 2 héten belül az orvosi vizsgálatra. Ehhez egy részletes kérdőívet is kérünk kitölteni, melyet az intézetben kapnak meg, a gyermek eddigi fejlődésével és a családdal kapcsolatos kérdésekkel. A vizsgálatra az addig összegyűjtött korábbi vizsgálatok eredményét, kórházi zárójelentéseket és gondozási eredményeket is kérjük elhozni. A vizsgálat nem a szokványos orvosi vizsgálat, inkább képesség felmérés a fejlődési zavar gyanúja miatt érkezetteknél, aminek az a célja, hogy megfelelő diagnosztikus és terápiás team összeállításához kapjunk információt. A neurológiai és mozgásszervi vizsgálat azonban a kornak megfelelő módszerekkel történik.

A fenti szöveg megegyezik a http://www.kenezykorhaz.hu/gyermek-rehabilitacio weboldal 2008.12.15 17:28-kor publikált tartalmával.