JÁRÓBETEG-SZAKELLÁTÁS » GYERMEK REHABILITÁCIÓ

Elérhetőség

4024 Debrecen, Ibolya u. 24
A rendelő a 31-es busszal könnyen megközelíthető, a megálló a sarkon található. Előtte parkoló, melyben mozgássérültek számára fenntartott helyek is találhatók.
Telefon: 06-52/418-654
Fax: 06-52/534-506
E-mail: titkarsag@ejk.hu

Vezető

Dr. Szabó Éva csoportvezető főorvos

Zavadovics Judit csoportvezető asszisztens

Bemutatkozás

A szakrendelés 0-18 éves kor közötti krónikus, összetett problémák, fejlődési zavarok diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik. Az épületen belül korai fejlesztő központ és nappali ellátó egység is működik NEM az EJK szakrendeléseként. Beutaló köteles szakrendelés, a probléma jellegének megfelelő szakrendelés, fekvőbeteg ellátó intézmény orvosa és házi gyermekorvos/háziorvos irányíthatja ide a családot. A beutaltak előjegyzési időpontot kapnak, a probléma jellegétől függően néhány nap, maximum 2 héten belül orvosi vizsgálatra. Ehhez egy részletes kérdőívet is kérünk kitölteni, melyet az intézetben kapnak meg, a gyermek eddigi fejlődésével és a családdal kapcsolatos kérdésekkel. A vizsgálatra az addig összegyűjtött korábbi vizsgálatok eredményét, kórházi zárójelentéseket és gondozási eredményeket is kérjük elhozni. A vizsgálat nem a szokványos orvosi vizsgálat, inkább képesség felmérés a fejlődési zavar gyanúja miatt érkezetteknél, aminek az a célja, hogy megfelelő diagnosztikus és terápiás team összeállításához kapjunk információt. A neurológiai és mozgásszervi vizsgálat azonban a kornak megfelelő módszerekkel történik.

A fenti szöveg megegyezik a http://www.kenezykorhaz.hu/gyermek-rehabilitacio weboldal 2008.12.15 17:28-kor publikált tartalmával.